Ideas de paleta de colores Воведување на палета на бои
Menu

Воведување на палета на бои

Немилосрдна палета на бои ги искористи стратегиите

Во принцип, виолетовата е поврзана со мудрост, креативност, независност, магија и мистерија. Да се ​​добие виолетова под наша (уметничка) контрола се чини дека е тешко. Зелените совети за здравје и пари и виолетова сугерираат мудрост, кралско семејство и почит. Мојата виолетова не е твоја виолетова. Бидејќи виолетовата се создава со комбинирање на силни топли и ладни бои, ги задржува двата својства. Бојата виолетова ретко се појавува во природата и, како последица на тоа, често се смета за свето значење. Секундарната виолетова боја (која се наоѓа помеѓу црвена и сина боја во тркалото во боја) и нијанси на сива боја се топи и основното сино и топлото црвено примарното ладно заедно.

Топ опции за палета на бои

Откако ќе ги поставите боите, а луѓето ќе знаат за вашиот бренд, имате тенденција да го запомните тоа за бојата. Повеќето луѓе би рекле дека сината е нивната омилена боја. Бидејќи е омилена боја на повеќето луѓе, можете веднаш да се жалите до пошироката публика. Светлите бои се најдобри за позадината со многу темна боја за самиот текст. Совршено е за бои на акцент, повици за акција или каде било што сакаат да го привлечат вниманието на луѓето. На крајот, тие назначуваат бои за акценти на повеќето не се заинтересирани.

Палета на бои – Приказната

Како да изберете вистинска боја за вашата апликација Како да изберете вистинска боја за вашата апликација Идентификувајте ги перцепциите на публиката Додека некои бои имаат универзално значење, многу бои имаат различни локални перцепции. Боите на апликацијата мора да бидат во координација со содржината на апликацијата и целта. Несоодветната боја во однос на вашата апликација може да доведе до катастрофални резултати.

Како да започнете со палетата на бои?

Луѓето гледаат боја на прво место, така што сè друго е секундарно. Се разбира, сакате да изберете бои што навистина ви се допаѓаат. Бојата има вроден вештачки изглед што ја прави својата средба во природата толку надреална. Одредени бои можат да го променат нашето расположение, па дури и да влијаат на нашата физичка состојба. Совршената боја и филозофија на комплементот ќе стане алатка за само-маркетинг за вашата апликација.

Историја на побиена палета на бои

Кога новите посетители ќе слетаат на вашиот блог, првите работи што тие ги толкуваат се боите. Користењето боја за енергетика на просторија, куќа или деловна зграда е лесен начин за подобрување на енергијата во вашето опкружување и особено во вас. Се користи свесно зрачи со намерни вибрации кон светот. Боите со икони за апликација треба да ја изразуваат алатката за апликации гласно и јасно.

Како да изберете боја на палетата

Ажурирањето на палетата на бои во кујната не мора да биде екстензивно. Палетата на бои е во основа избор од 2 или 3 бои што можат да се користат насекаде за вашата марка. Нашата палета на бои претставува обединет фронт во сите медиуми, вклучително и печатени материјали, промотивни материјали и мрежни простори. Мора да ја дефинирате палетата на бои и да ги ограничите боите на три. ВТОРИНА палета на бои PALETTESA поддршката на бојата е дозволена со ограничена употреба.

Следно, ќе ги објаснам методите што треба да ги користите за да го изберете берачот на боја на сликата како што следува:

1. Кликнете Изберете „Изберете ја вашата слика“, а потоа изберете ја сликата што сакате да ја знаете бојата код и товарот.
2. Напишете го името на сликата во празната колона, по „Внесете име на слика“
3. Потоа кликнете на „Испрати“

После тоа, доминантната низа на бои, примери на бои, хексадецимални бои, RGB бои и имиња на бои се комплетни и целосни во табела.

Како ?? Лесно е, нели?

Обидете се да испратите што повеќе фотографии. И набудувајте ги резултатите од комбинациите на бои произведени во табелата. Сликата што ја поставивте ќе ги прикаже сите доминантни бои, хексадецималната боја, RGB бојата и исто така името на бојата.

Check Your Image Color
Enter image name : You must insert 4 word


Esta "Воведување на палета на бои" el gráfico tiene 20 colores dominados, que incluyen . Hace una combinación de colores tan hermosa inspirada en esta imagen.

Color data for:

ColorHexRGBName
#781818rgb (120, 24, 24)
#903030rgb (144, 48, 48)
#a8a8a8rgb (168, 168, 168)
#f0f0f0rgb (240, 240, 240)
#fff0f0rgb (255, 240, 240)
#600000rgb (96, 0, 0)
#a89090rgb (168, 144, 144)
#907878rgb (144, 120, 120)
#786060rgb (120, 96, 96)
#d8c0d8rgb (216, 192, 216)
#304878rgb (48, 72, 120)
#303060rgb (48, 48, 96)
#604848rgb (96, 72, 72)
#fff0ffrgb (255, 240, 255)
#ffffffrgb (255, 255, 255)
#486090rgb (72, 96, 144)
#f0f0ffrgb (240, 240, 255)
#90a8f0rgb (144, 168, 240)
#181848rgb (24, 24, 72)
#d83030rgb (216, 48, 48)